20 oktober: uitstap Kasteel van Gaasbeek

Ontdek het Historische Kasteel van Gaasbeek!

Op zondag 20 oktober om 10:00 uur nodigen we alle leden van VHL alumni en hun partners uit voor een unieke rondleiding door het prachtige Kasteel van Gaasbeek. Dit kasteel, gelegen in de gemeente Sint-Martens-Lennik in de provincie Vlaams-Brabant, heeft een rijke geschiedenis en adembenemende architectuur.

Het kasteel, dat zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen, heeft door de eeuwen heen vele transformaties ondergaan. Van een middeleeuwse burcht tot een elegante residentie, het Kasteel van Gaasbeek heeft altijd een prominente rol gespeeld in de regio. Tijdens de rondleiding van Maarten Langendries kom je meer te weten over de geschiedenis van het kasteel. Maarten is alumnus geschiedenis KU Leuven en wetenschappelijk medewerker in het Kasteel van Gaasbeek.

Na de rondleiding kun je ontspannen in de omliggende tuinen en het park. Het 45 hectare grote domein biedt een betoverende omgeving om te wandelen, te mijmeren en te genieten van de natuur.

Mis deze kans niet om een stukje geschiedenis te ervaren en je te laten betoveren door het Kasteel van Gaasbeek. Schrijf je snel in via mail en we zien je graag op 20 oktober!

Registratie via mail (info@vhl-alumni.be) voor 20 september 2024. Vermeld graag met hoeveel personen je zou deelnemen en hoeveel leden en hoeveel niet-leden meekomen.

Kostprijs: 5 euro voor leden van VHL-alumni, 10 euro voor niet-leden (ter plaatse betalen cash of via QR-code).


Opmerking: De rondleiding wordt gegeven in het Nederlands. Voor meer informatie en inschrijvingen kun je terecht bij de vereniging Alumni Lovaniensis (info@vhl-alumni.be).

We organiseren geen gemeenschappelijk vervoer vanuit Leuven. Op zondag is het meest aangewezen om met de wagen naar het kasteelterrein te gaan.

Geplaatst in Activiteiten VHL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *